Ondernemen in de zorg, maatschappelijk verantwoord?

Het is december en Sinterklaas en de Kerst staan voor de deur. Een moment om te beseffen dat wij het in Nederland goed hebben. Met uw werk in uw (tandarts)praktijk kunt u op een eenvoudige wijze een positieve bijdrage leveren aan een goed doel en maatschappelijk verantwoord ondernemen. Moeilijk? Nee.


Twee weken geleden was ik bij een informatiebijeenkomst van de Stichting Sumbing Bibir. Zij helpen kinderen met schisis (een gespleten lip en/of open gehemelte), met name in Indonesië. Een interessant verhaal en een goed doel.


Dit gaf mij te denken. Hoe bent u in uw praktijk maatschappelijk verantwoord aan het ondernemen? Om een bijdrage te leveren aan een goed doel zijn er veel mogelijkheden. Natuurlijk kunt u doneren of vriend worden van een stichting maar er zijn ook andere, goede manieren.


Zoals gezegd staan de feestdagen voor de deur. De tijd van het jaar om cadeaus te geven. Cadeaus in de privésfeer, voor uw personeel of uw relaties. Tijdens de bijeenkomst van Stichting Sumbing Bibir werd er verteld over 2 initiatieven met hetzelfde concept. U koopt uw cadeaus via www.4morgen.org of www.youbedo.com en maakt daar een account aan. Je kan via deze sites boeken en andere cadeaus kopen. Je selecteert het goede doel dat je wilt steunen, bijvoorbeeld Stichting Sumbing Bibir en automatisch wordt een percentage aan het goede doel gedoneerd. En dat zonder dat het u iets kost, je betaalt namelijk dezelfde prijs als in de winkel. Een typisch geval van een win-win situatie.


Gaat u uw inkoopbeleid voor de feestdagen aanpassen en een goed doel steunen?

Wed, 02 December